„Орби прајм“ – наочаре са уграђеном камером

Са популарношћу виртуелне реалности, појављују се и различите врсте камера од 360 степени за потрошаче, а међу њима се, због специфичног дизајна, издвајају наочаре са уграђеним камерама. У некој другој реалности, овакве наочаре би биле резултат споја „Гугл“ наочара и „Гопро“ акционих камера, пише „Глас Америке“.

Адил Суранчин из компаније „Орби“ која их производи, објашњава да су те модерне наочаре, заправо камера са четири објектива, два напред и два позади. Резултат је видео-снимак у 4К резолуцији у који потпуно утонете.

„Правимо прве наочаре које снимају у 360 степени“, истиче Суранчин.

Видео-материјал се снима из перспективе особе која носи наочаре и функционише и без употребе руку.

„Ставите их, притиснете дугме и можете да се опростите од свих носача и статива који су вам сада потребни за акционе камере. Свака камера има видно поље од 180 степени тако да можете да снимите комплетну куполу“, каже Суранчин.

А за оне који су забринути за приватност, Суранчин каже да постоје ЛЕД индикатори односно ЛЕД светла која се упале када траје снимање тако да сви около знају да је снимање у току.

Видео-материјал може одмах да се подели, а фајлови се чувају на меморијској картици.

Наочаре су отпорне на воду, имају анти-рефлексни слој и за 399 долара могу да се поруче унапред, да би стигле током августа.

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 11. феб 2018, 20:34)
Mile "golja". [нерегистровани]

Virtuelne naocare. Sto dalje od meme.

Kod opticarskih trgovaca, malo bolje naocare (ne vrhunske kvalitete) Kostaju oko 300 Eura. Nije tesko shvatiti kakav se krs placa 399 Dolara ako se uzme uobzir naocare sa nekom kamerom i cetiri objektiva. Pametnom dosta.

(недеља, 11. феб 2018, 11:57)
O-O [нерегистровани]

re: A za one koji su zabrinuti za privatnost, Surančin kaže da postoje LED indikatori odnosno LED svetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku.


Dakle, da ne kupujemo ni naočare za sunce!