Изазов на друштвеним мрежама који је залудео планету

У протеклих неколико дана свет је залуђен новим изазовом на друштвеним мрежама под називом "10 Year Challenge". У овој игри учествују планетарно популарни музичари, глумци и политичари, али и локално познате личности појединих земаља.

Своју популарност у протеклом периоду изазов 10 Year Challenge примарно је стекао на Инстаграму и Твитеру, али се такође полако шири и на Фејсбук.

Овај изазов се састоји у томе да корисници поставе своју фотографију која је настала пре десет година на неку од друштвених мрежа, а велики број учесника у игри се одлучује да на пример, поред своје фотографије из 2009. године постави и неку недавно насталу фотографију.

Ово, међутим, желе да искористе и активисти за заштиту природе како би показали колико се планета Земља променила у последњих десет година.

Година је почела лошим вестима о климатским променама с обзиром на то да је протекла година била година у којој су океани били најтоплији, а и лед на Антарктику се топи брже него раније.

Бројне странице и друштвене мреже су преплавиле фотографије планете Земље пре десет година и сада активисти желе скренути пажњу јавности да је промена хитно потребна, преноси портал Кликс.

Већина фотографија приказује топљење леда и загревање Земљиних полова.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. јан 2019, 14:51) - bot [нерегистровани]

auuuu brate

koliko si ti opterecen majko mila... smanji malo filmove, veseli se zivotu i svakom novom danu... nemoj i ti posle celog dana i cele noci na drustvenim mrezama da krenes u pohod jer si shvatio da si usamljen?

(уторак, 22. јан 2019, 08:18) - anonymous [нерегистровани]

PaŽnja: Sakuopljanje licnih podataka!

Slike koje se postave na #10yearschallange služe isključivo za eksperiment CIA "automatizovano prepoznavanje lica" ... svaka od fotografija se koristi za usavršavanje algoritma prepoznavanja...!
A vi sad postujte... :-)

(субота, 19. јан 2019, 23:14) - anonymous [нерегистровани]

Citaj opet tekst i ne lupetaj o slikama srbije.

Da se tekst odnosio na srbiju, pa da se kaze, ima slike srbije i njenih prirodnih lepota. Ali bitno da se neko pravi pametan. Po ovom tekstu i dokaznom materijalu, uskoro nece ni biti srbije, a kamoli ostatka sveta.

(субота, 19. јан 2019, 17:30) - anonymous [нерегистровани]

uz priorodu

treba stavit i slike srbije