Видео-игра, од уживања до производа који се купује у свету

Када су пожелели да сами креирају видео-игру, три тинејџера из Шапца ишла су још у средњу школу и нису ништа знала о програмирању и анимацији. Данас се њихов "Tropical Escape" налази на познатијој платформи, такозваном „Стиму“, а купују га и играју људи из целог света.

На изолованом тропском архипелагу, смењују се водопади, корални гребени и егзотичне животиње. Циљ је да играч пронађе преживеле и заједно са њима напусти острво.

„Главна мисија у нашој игрици Tropical Escape је да сам играч или карактер побегне са напуштеног острва. Он кроз разне мисије и разне задатке, покушава да нађе начин да побегне, и кроз тај поступак пролази кроз разне авантуре“, објашњава студент Урош Драгојевић.

У „Стартит центру“, Урош Драгојевић и Стефан Станковић који студирају у свом граду и даље се свакодневно друже, док је Никола Лацковић често одсутан због обавеза на факултету у Зрењанину.

Програмирање и анимацију, учили су уз помоћ интернета и професора и радили по 10 сати
дневно. И поред почетничких грешака, од свог циља, нису одустајали.

„Сам процес је трајао веома дуго, негде око две године, тако да мислим да, уз довољно труда, напора и воље, можете да направите видео-игру и да једноставно уживате у том послу који радите“, истакао је Стефан Станковић.

Видео-игру коју су креирали Шапчани, до сада је купило више од 800 људи.

„За сада смо зарадили око 2.500 долара, радећи само оно што волимо“, прецизирао је Стефан.

„Наша жеља је да мотивишемо остале људе, да се баве програмирањем и да не одустају пред било каквим препрекама“, поручио је Урош.

Новац који су до сада зарадили уложили су у опрему, а искуство које су стекли у планирање нових пројеката.

Остали аутори: Вера Митровић Кулачин
број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 16:34) - Sale [нерегистровани]

Igre

Ja sam samcit napravih dve