Представљена „супер велика бела ајкула“ – кинески борбени хеликоптер

Хеликоптер под називом „супер велика бела ајкула“ који изгледа као летећи тањир, представљен је на изложби у кинеском граду Тјањину.

Кина је представила модел борбеног хеликоптера који личи на летећи тањир, чији би прототип требало да обави први лет 2020. године. 

Кинески војни стручњаци рекли су да је реч о летелици крајње експерименталног карактера и да се, ако се одлучи да буде примењена у пракси, то не очекује ускоро.

У сваком случају, рад на овом моделу је користан у смислу развоја технологија летелица у будућности, навели су стручњаци.

Под именом „супер велика бела ајкула“, летелица слична оним из научнофантастичних филмова, дуга је 7,6 метара, а широка 2,85 метара.

Пилотска кабина са два места, смештена је у средини прстенасте структуре летелице, која уз два турбоџет мотора, може да развије велику брзину – и до 650 километара на час.

Хеликоптер је тежак шест тона и може летети на висини до шест хиљада метара.

Први лет, прототип хеликоптера футуристичког дизајна, имаће 2020. године на манифестацији "Аirshow China 2020", у граду Џухај у провинцији на југу Кине Гуангдонг.

Војни стручњаци наводе да су постигнути великa брзина, и низак ниво буке, а да ће, када је реч о хеликоптерима будућности, бити потребно додатно радити на њиховом лакшем одржавању и већој поузданости.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 13. окт 2019, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

Re:Velika stvar

Samo sam čekao kad će neko da se javi sa: kopija...
Pa dragi moj, ako ćemo tako, sve savremene rakete ovog sveta su kopija kineskog izuma iz XIII veka.

(субота, 12. окт 2019, 20:30) - Patriota [нерегистровани]

Velika stvar

Kopija..

(субота, 12. окт 2019, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

V2 i Wernher v. Braun

Ovo su Rusi i Ameri imali vec poslije 2. Svjetskog Rata. Prvi su jos Nacisti radili na ovom, gdje su Rusi i Ameri "preuzeli" i usavrsili. Testiranja stroga tajna, sve dok nije doslo do udesa. A narod primetio da se cudne stvari/njima skroz nepoznate desavaju i pomislio da se radi o vanzemaljcima. Ostalo je ogromno zarada (do dan danas) holivuda, dok nista ne znamo koliko su Rusi i Ameri usavrsili tehniku do dan danas.

(субота, 12. окт 2019, 19:16) - anonymous [нерегистровани]

Vrlo je jasno

Da je ovo neka vrsta svemirske letilice rekonstruisane u Kini., Tzv. reverse engeneering.

(субота, 12. окт 2019, 18:31) - anonymous [нерегистровани]

Слетео

на неке кутије. Кутије од пакета у којима је био спакован - вероватно је на надувавање.

(субота, 12. окт 2019, 16:55) - anonymous [нерегистровани]

Nabavka iz Kine

Jel moze koji komad u razmenu za svinjski papci ? Ili cemo ostati na leteci automobili ?