Дизајнирајмо бољу будућност

Двадесет шестог јануара 2019. у Београду почиње зимска школа дизајна и нових технологија под називом „Град будућности“. Намењена је деци узраста од девет до тринаест година, а бави се важним темама одрживог развоја као што су модели одрживог становања, исхране, третирање отпада, послови будућности и провођење слободног времена.

Деца ће имати прилику да на креативан начин решавају еколошке и друштвене изазове користећи електронику и програмирање, као и креативне и рециклажне материјале. Концепте, моделе решења и видео-презентације које буду креирали представиће на изложби крајем фебруара 2019. године.
„На овај начин деца уче како да креативно размишљају, решавају реалне изазове, развијају предузетничке вештине, раде у тиму, стичу основне научно-технолошке и дигиталне писмености. Програм почива на MAKER образовању, што значи да су деца ангажована на конкретним пројектима у вези са циљевима одрживог развоја УН", каже Тијана Јовановић Петровић, организаторка ове школе. Са децом раде предавачи из области дизајна, педагогије, екологије и програмирања.

Зимску школу „Град будућности" организује KID HUB ‒ удружење посвећено оснаживању креативног потенцијала деце и младих кроз иновативне образовне програме, социјалне иновације и креативно предузетништво.

„Нашу мисију остварујемо кроз Designathon WorksⓇ ‒ образовни метод којим развијамо пун потенцијал деце и младих узраста од седам до осамнаест година, унапређујући пре свега њихово IT образовање, научну писменост и развој интересовања за друштвено предузетништво", истиче Тијана.
Оно што је интересантно, у оквиру школе посебна пажња биће посвећена унапређењу потенцијала девојчица и младих жена кроз примену нових технологија.

број коментара 0 Пошаљи коментар