Биоетика за човека 21. века

Свака клиничка студија, испитивање нових лекова, мора да има биоетичку дозволу. Последњих година, са развојем нових технологија попут едитовања генома све је више интересовања за ову област.

Човек у 21. веку- идемо ли напред или не?" назив је новог циклуса предавања који од средине фебруара покреће Центар за биоетичке студије Универзитета у Београду.
Наредних месеци експерти из области медицине, психијатрије, психологије, филозофије, теологије, говориће о односу контраста- најпре лепог и ружног, а потом добра и зла", рекао је проф. Др Војин Ракић, директор Центра.

Све што се појави у медијима и научним часописима а тиче се биоетике, моћи ћете да прочитате на српском језику, у рубрици Биомагазин на сајту ЦБС коју припремају наши практиканти и сарадници", рекла је Милица Милашиновић из Центра.

Свака клиничка студија, испитивање нових лекова, мора да има биоетичку дозволу. Све већи изазови су пред струком - кад је реч о преимплантационој дијагностици, дизајнираним бебама, бебама са три родитеља, сматра др Мима Фазлагић, заменица директора Центра.

Како би млади људи боље разумели значај биоетичких питања, у плану је конференција која ће окупити студенте из читавог света.

У раду конференције коју припремамо за септембар 2019. учествоваће студенти друштвено- хуманистичких и политичких наука,као и студенти медицине, биологије, фармације. Циљ нам је да укључимо што више младих са ових простора да буду у центру збивања", додала је др Фазлагић.

број коментара 0 Пошаљи коментар