Повратак „Галаксије”

Звезде наше науке пишу о својим постигнућима за нову „Галаксију”. Тако је одувек било. Та традиција се наставља сада и у штампаном издању обновљеног месечника, уз који су многе генерације заволеле науку.

Да подсетимо, пре две године, након шеснаест година од гашења, некада најбољег научно популарног часописа на овим просторима, обновљена „Галаксија" почела је изнова да стиче читаоце најпре на интернету. То је био одличан потез, показало се, јер смо за непуне две године стекли више десетина хиљада читалаца.

Почетком ове године „Галаксија" је кренула у сусрет свима заинтересованим за науку и у штампаном издању, чуло се на промоцији која је одржана у петак, 8. фебруара у Галерији РТС.

„Имао сам ретку срећу да будем други главни уредник у претходном животу Галаксије". То је можда најлепше и најсрећније раздобље у мом новинарском животу. Био сам бескрајно тужан када је 2001. године угашен најбољи научно популарни часопис на простору бивше СФРЈ ", рекао је главни уредник нове „Галаксије", Станко Стојиљковић.

За обновљени часопис пишу академици, универзитетски професори, доктори наука, наши врхунски научници у земљи и расејању превасходно описујући своја и постигнућа осталих истраживача са ових простора.

број коментара 0 Пошаљи коментар