Екстремни Копаоник

Копаоник је највећи планински масив у Србији, надморске висине од 2017 метара. Простире се од северозапада ка југоистоку, дужином од око 75километара. Називају га и „Сребрна планина.“

Највиши врх  је Панчићев врх, који је добио име по познатом српском научнику, ботаничару Јосифу Панчићу. 

Копаоник је и најпопуларнији туристички центар наше земље. Деценајима ту живе људи у складу са природом и знају свако скривено место ове прелепе планине, чувају је и поштују. Планина је прави рај за оне који се баве и екстремним спортовима.

За мене је све почело на Копаонику деведесете године. Тада још није било развијено екстремно скијање, па смо покушавали да то скијање буде много занимљивије, брже, лепше и изазовније,рекао је Гаги Кабадајић.

Да би неко постао фри рајдер, мора да буде искусан возач и да има највиши ниво у скијању, како би могао да надгради своје знање у овом белом спорту.

Пре 30 година Мирко Крџић дошао је  из Француске, где је живео и радио у једном од познатих ски центара где је имао прилику да се упозна са вожњом моторних санки.

Прави спортски адреналин може се пронаћи само у неистраженим деловима природе, где се кроз шумске стазе проналазе скривена места правих заљубљеника у авантуруристичке зимске спортове.

Заљубљеници у бели спорт возе ски борд, скијају или возе моторне санке по дубоком снегу, што је за њих највећи изазов. Воде рачуна о сопственој безбедности, о безбедности других, као и о  очувању природе и еколошкој свести свих љубитеља природе.

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 19. феб 2019, 18:04) - anonymous [нерегистровани]

НБГД

Копаоник је заиста прелепа планина у нашој прелепој земљи, али ипак људима су пуна уста Копаоника, његове висине, громаде... Нећу да понижавам Копаоник, али бићу реалан за разлику од других. Копаоник има заиста лепе простране шуме и ливаде, али не и најлепше. На Златибору и Тари су лепше шуме, у Динарском планинском ланцу, има много лепших и виших планина, за које људи нису ни чули... Волујак је баш један од тих, налази се изнад Гацка, на путу за Фочу. Та планина је заиста прелепа, и по мом мишљењу лепша од Копаоника. Толико крша и камена, пространих пашњака на којима пасу многобројна стада, мало шуме а чист ваздух. Тамо сам био летос и схватио да та планина има потенцијал али нема туристичких услова. Уз то сваком бих препоручио да посети ту планину и уопште гатачки крај. Поздрав са Новог Београда

(уторак, 19. феб 2019, 05:13) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor

@Jos ovo, ja ovo vidim kao prikazivanje neke druge strane Kopa koja bi mozda trebala da se podigne na visi stepen.

(понедељак, 18. феб 2019, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

још ово

Још само да науче која се музика слуша и пева на нашем Копу, онда ће бити све у реду. Овако, мало су промашили тему са тамо неком My woman, итд, итд. То могу да певају онима који су нам сејали бомбе баш по том нашем вољеном Копу.