Десет година Kоминг клауда у Србији

Шеснаеста по реду COMING IT конференција је ове године окупила рекордан број посетилаца и предавача из Србије и региона.

У шест препуних сала хотела „Kраун плаза" у Београду говорило се о актуелним решењима, студијама случаја, предвиђањима из света технологија за пословање, мониторингу и безбедности пословања из технолошког угла, али и из угла усклађености са актуелним регулативама.

Деценија постојања Kоминг клауда донела је лепезу пословних решења која су у форми сервиса тренутно доступна домаћим, регионалним и светским компанијама.

„Поред веома занимљивих предавања на различите теме, овогодишња конференција свакако представља и својеврсни пресек десетогодишњице постојања клауда у Србији. Као компанија с којом је он ушао на велика врата на ове просторе, веома смо поносни на то како је прихваћен од стране домаће привреде“, изјавио је Зоран Дошлић у име организатора конференције.

Посебну пажњу изазвало је уводно предавање Humans of technology које је одржао Марк Рабен, главни технолошки директор софтверске компаније САП за централну и источну Европу.

Издвојиле су се и теме о технологији контејнера, кубернета (модерна инфраструктура за апликације); затим се говорило о Вектри, пословним сервисима (попут решења за управљање продајним процесом – ЦРМ), као и о решењу за управљање пословном документацијом и дигитализацијом пословања (ДМС).

Посебна пажња посвећена је првој конверзији на С/4ХАНА у земљи и региону. 

број коментара 0 Пошаљи коментар