Због ње се касни на дружење – најлепша башта

ЈКП „Зеленило“ из Панчева има лепу традицију, која траје већ десетак година, да бира и награђује најлепшу башту. Најјачи утисак ове године оставило је двориште породице Илић, која успешно гаји прелепо цвеће, али и медитеранске биљке, које нису карактеристичне за наше просторе.

У башти породице Илић из Панчева свако може да ужива у мноштву боја и мириса, прелепом цвећу као што су бегоније, мушкатле и хризантеме, али свакако најјачи утисак остављају медитеранске биљке.

Јован је пореклом из Книна, а носталгија га је натерала да гаји лимун, нар, палме, чак и банане. Посебно је поносан на олеандере и не жали труда око њих.

„Од јутра до вечери се ради, чисти се лишће или кад крене гнојење, прска се против ваши, има много рада“, рекао је Јован Илић.

Јован каже да због својих биљака понекад закасни и на дружење са пријатељима. Љубав према њима преовладава. Биљке га смирују и често помисли да разговарају са њим

„Тешко је то објаснити. Можда сам некоме смешан, али је истина“, истиче Јован.

Илићи су се први пут пријавили за такмичење које организује ЈКП „Зеленило“, и одмах су освојили прво место.

„Увек имамо изненађења, нових пријављених који су фантастични у осмишљавању како да обичне предмете искористе и улепшају своју башту или балкон“, рекао је Жења Маринковић из ЈКП „Зеленило“.

Победници такмичења добијају ваучере за куповину у расаднику или цвећари „Зеленила“, а утешна награда је садни материјал.

број коментара 0 Пошаљи коментар