„Пут" у Србији у марту следеће године

Дуго очекивана постапокалиптична драма „Пут", са Вигом Мортенсеном у главној улози, почела је да се приказује у САД. У Европи, премијере се очекују од почетка следеће године, а у Србији у марту.

Постапокалиптични филм „Пут" Џона Хилкоута, снимљен према роману за који је Кормак Макарти добио Пулицерову награду, почео је да се приказује у САД.

Очекује се да ће се ово остварење, са Вигом Мортенсеном и Шарлиз Терон, у српским биоскопима појавити у марту следеће године.

У осталим улогама појављују се Роберт Дувал, Гај Пирс и дечак Коди Смит Мекфи, а музику за филм написали су Ник Кејв и Ворен Елис.

„Пут" је авантуристичка и хорор прича, чији безимени јунаци, Отац и Син, путују уништеном Америком.

Њу је, као и остатак света, пре десет година опустошила мистериозна катаклизма, чији су резултат недостатак енергије, вегетације и хране, тло прекривено прашином и облачно небо без Сунца.

Отац и дечак, који су један другом читав свет, иду пешке ка јужној обали САД, некадашњим аутопутем, а сав њихов иметак налази се у колицима из продавнице.

Успут наилазе на преживеле, не обавезно пријатељски расположене, а Оцу снагу даје присећање на супругу која више није међу живима.

„Пут" публику води у будућност у којој је човек присиљен да покаже и најгоре и најбоље од себе; то је прича о будућности у којој отац и син преживљају једино захваљући љубави.

Кормак Мекарти важи за модерног класика америчке књижевности, а по његовој прози су браћа Коен снимила хит филм „Нема земље за старце".

За роман „Пут", Мекарти је 2007. године добио Пулицерову награду, а филм, снимљен по сценарију Џоа Пенхала, добио је изванредне критике на фестивалима у Венецији, Торонту, Солуну и другим земљама, где је приказан током јесени.

Почетком 2010. године, филм ће почети да се приказују у великом броју европских земаља.

број коментара 0 Пошаљи коментар