„Паранормална активност" и у Београду

У београдске биоскопе данас стиже најисплативији независни филм икада, хорор „Паранормална активност". Због сличног приступа, „документарности" и доброг пријема код публике, овај филм Орена Пелија многи пореде са „Вештицом из Блера".

Хорор Орена Пелија „Паранормална активност" од данас се приказује у Београду, у биоскопима „Колосеј" и „Стер синемас".

Реч је о најисплативијем независном филму икада, пошто је упркос „мизерном" буџету од само 15 хиљада, зарадио преко 100 милиона долара, за мало више од месец дана приказивања.

Филм је урађен у документарном стилу, што је, употпуњено изузетно добрим пријемом код публике, допринело поређењу овог остварења са „Вештицом из Блера".

Прича прати млади пар из средњег сталежа, који се досели у наизглед типичну кућу у предграђу.

Међутим, Мику и Кејти све више узнемиравaју необјашњиви догађаји.

Они осећају нечије „демонско" присуство, иако нису сигурни шта је у питању.

Једино знају да је најактивније током ноћи и то нарочито када спавају, или бар то покушавају.

Присуство изгледа да највише опседа Кејти, а испоставља се да је тако било целог њеног живота, још од када јој је изгорела породична кућа када је имала осам година.

Кејтин дечко Мика, залуђеник технологијом, жели да сазна што више о овим феноменима, па одлучује да купи камеру високе резолуције и постави је поред кревета, како би схватио шта се дешава.

Све то покреће ескалацију паранормалних активности, које још више привлаче Мику, а његовова заинтересованост прераста у опсесију.

Са друге стране, непријатељски настројено присуство све више смета Кејти, тако да се односи овог пара кваре, док се дешавају нове необјашњиве ствари...

Филм „Паранормалне активности" се допао и критичарима и публици, а забележена напуштања пројекција нису била изазвана лошим квалитетом остварења, већ чињеницом да је филм „престрашан".

Режисер Орен Пели је током снимања инсистирао на уверљивости и аутентичности, а оно што доприноси застрашујућој атмосфери филма је да се необјашњиви феномени дешавају у кући за време сна, када су људи најрањивији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 27. нов 2009, 09:51) - anonymous [нерегистровани]

Super

Super film, u rusiji se pokazivao pre mesec dana :D