Бесплатне пројекције „Ере глупих" широм Србије

Остварење „Ера глупих", које упозорава на последице климатских промена, имаће бесплатне пројекције у свим београдским општинама и у 30 градова широм Србије.

Бесплатне пројекције еколошког филма „Ера глупих" биће организоване широм Србије од 30. новембра до 8. децембра.

Филм који упозорава на последице климатских промена тако ће бити приказан у свих 17 београдских општина и још 30 градова.

Како је раније најављено, приказивање филма обезбедиће Министарство животне средине и просторног планирања, док ће београдски Секретаријат за заштиту животне средине обезбедити подршку у Београду.

Пројекције остварења биће организоване у оквиру активности усмерених на подизање свести о климатским променама пред конференцију УН у Копенхагену.

На тој конференцији, на којој би требало да буде више од 130 председника држава, учествоваће и председник Владе Србије Мирко Цветковић.

„Ако свако од нас учини нешто мало за здраву животну средину, сви заједно учинићемо много за целу планету. Волео бих да овај полудокументаристички филм види што више људи, јер он представља сурову реалност сакупљену у укупно 92 минута", рекао је београдски секретар за екологију Горан Триван.

Глобална премијера филма одржана је 22. септембра у више од 160 градова и 75 земаља света, укључујући и Београд, где је пројекцију под отвореним небом на Калемегдану посматрало око 2.000 људи.

Укупно, филм је првог дана видело више од милион гледалаца широм света.

Остварење „Ера глупих", редитељке Френи Армстронг, финансиран је прилозима 220 људи, који су уплаћивали између 500 и 35.000 фунти.

Филм је сниман током три године у седам земаља и састоји се од шест прича, допуњених архивским материјалом и „зачињених" анимацијама „Пешн пикчерса", твораца анимираног бенда "Gorillaz".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 29. нов 2009, 23:40) - Bane [нерегистровани]

Svaka cast

Svaka vam se dala:)