Брус Вилис у ратном акционом филму „Ваздушни удар“

До сада на филму неиспричана битка Другог светског рата у фокусу је кинеске акционе ратне драме у којој главне улоге тумаче Брус Вилис, Је Лиу, Сеунг-хеон Сонг и Ејдријен Броди. Филм „Ваздушни удар“ почеће да се приказује 15. новембра у биоскопима широм Србије.

Познат на кинеском тржишту као Несаломиви дух, овај филм приказује трагичну историју кинеског града Чончинга, који је након јапанске окупације Пекинга постао ратна престоница.

Током Другог светког рата, Кина је била бомбардована шест година и 10 месеци, док је град Чончинг претрпео ваздушне ударе чак 268 пута од стране јапанске авијације између 1938. и 1943. године.

Са уложених 65 милиона долара, Ваздушни удар је други кинески филм по висини буџета у последњих 10 година.

Ова ратна драма открива широј јавности причу о десетинама хиљада погинулих цивила града Чончинга и храброј борби кинеских пилота против јапанских ратних окупатора. Упркос катастрофи која је задесила овај град, његов народ наставља да се бори против фашизма са неочекиваним оптимизмом.

Брус Вилис тумачи улогу Џека Џонсона, америчког пуковника који је добио задатак да обучи кинеске пилоте за ратиште.

Чланови глумачке екипе филма долазе из различитих држава и делова света. Поред америчких глумаца Бруса Вилиса и Ејдријена Бродија, ту су многи глумци кинеског, јапанског, јужнокорејског порекла.

Креативни продуцент је Мел Гибсон, сценарио је писан четири године, а снимање је почело 2015. године. После укупно осам година продукције и постпродукције, Ваздушни удар напокон долази и у наше биоскопе 15. новембра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 14. нов 2018, 07:31) - anonymous [нерегистровани]

Je li ovo vest?

?

(среда, 14. нов 2018, 04:08) - Башар Ал Србин [нерегистровани]

Валтер брани Сарајево 2

Очигледна амбиција да се направи најгледанији филм свих времена