Почело снимање филма „Полусестра“ Дамјана Козолеа

Словеначки редитељ Дамјан Козоле почео је у Љубљани снимање дугометражног играног филма „Полусестра“, у копродукцији Словеније, Македоније, Србије и Хрватске.

Прича прати однос две отуђене сестре које су принуђене да деле живот под истим кровом у малом поморском месту. Редитељ Дамјан Козоле каже да је реч о причи о људима који не умеју да комуницирају.

Козоле је аутор запажених филмова Ремингтон, Порно филм, Резервни делови, Словенка, Ноћни живот, а заједно са Уршом Менарт и Огњеном Свиличићем, са којим је сарађивао и на филму Ноћни живот, потписује сценарио за оставрење Полусестра.

Главне улоге тумаче Урша Менарт и Лиза Марија Грашић, а ту су и Петар Мусевски, Јуриј Древеншек, Дамјана Черне, Ања Новак и Лабина Митевска.

Директор фотографије је Миладин Чолаковић, филм ће монтирати Јуриј Мошкон, костимографкиња је Катја Хробат, а сценографкиња Нежа Зинајић.

За шминку је задужена Мојца Горогранц Петрушевска.

Полусестра је копродукција словеначке куће „Вертиго“, РТВ Словенија, „Виба филм студија“, македонске куће „Систерс анд брадер Митевски“, српског „Баш Челика“ и хрватског „Пропелер филма“.

Филм је суфинансиран средствима Словеначког филмског центра, Филмског центра Србије и Македонске филмске агенције.

број коментара 0 Пошаљи коментар