Последњег дана фебруара у биоскопе стиже истинита прича „Догман“

Након успеха филма „Гомора“ цењени италијански редитељ Матео Гароне представља још једно узбудљиво остварење, филм „Догман“, чији је протагониста филма Марчело Фонте проглашен за најбољег глумца 71. Канског фестивала.

Догман је понео номинацију за овогодишњу награду БАФТА, у категорији за најбољи страни филм, а освојио је неколико награда Сребрене траке у различитим категоријама, коју додељује Италијански национални синдикат филмских новинара.

Прво приказивање филма за домаћу јавност биће на Фесту, 24. фебруара, у Центру „Сава“ у 21.30, после чега ће, 28. фебруара, кренути у редовну биоскопску дистрибуцију.

Филм Догман, који је окарактерисан као урбани вестерн, снимљен је према истинитој причи о људским судбинама и склоности човека ка насиљу.

У мрачном Напуљу одвија се истинита прича, у којој се сучељавају пристојност и насиље, људско достојанство и организовани криминал.

На периферији између метрополе и дивљине где влада закон јачег, заједно са ћерком Алидом живи Марчело, ситан и благ човек који дане проводи у својој скромној радњи за негу и одржавање кучића.

У истом крају живи и Симон, локални силеџија, преварант и лопов, који малтретира све око себе. Одлучан да потврди своје достојанство након свега што је претрпео због Симона, Марчело планира освету са неочекиваним исходом.

Филм ће у домаћим биоскопима бити од 28. фебруара.

број коментара 0 Пошаљи коментар