„Био сам код куће, али...“, добитник Сребрног медведа 3. марта на Фесту

Немачко-српска драма „Био сам код куће, али…“, награђена на Берлиналу Сребрним медведом за режију, премијерно ће бити приказана домаћој публици на Фесту, 3. марта, у Комбанк дворани, а касније ће бити у биоскопској дистрибуцији.

Филип, 13-годишњи основац нестао је на неколико дана без трага. Филм почиње његовим појављивањем у школском дворишту, када сви примећују да се чудно понаша и да неуредно изгледа.

Његова мајка и учитељица верују да оно што је он тражио у шуми јесте близина са природом и смрћу, изазвано недавним губитком његовог оца. Ипак дечаково понашање демантује оно што се до сада узимало као здраво за готово.

Редитељка и сценарсткиња остварења Ангела Шанелец каже да при стварању филма није имала одређени циљ, као ни размишљање како би било најбоље да га досегне.

„Писала сам једну ситуацију за другом, ишла сам корак по корак. Ликови у филму су повезани једни са другима, тако да посматрајући један можете да схватите суштину другог лика“, истакла је уметника.

На овогодишњем 69. међународном филмском фестивалу у Берлину немачка редитељка награђена је Сребрним медведом за најбољу режију. 

број коментара 0 Пошаљи коментар