Још једном на путу за Холивуд са три карте

У оквиру пројекта „Вип Кинотека“ 21. фебруара у Југословенској кинотеци биће приказан дигитално рестауриран филм „Три карте за Холивуд“ редитеља Божидара Николића у продукцији „Центар филма“, РТС-а и „Кодекс-поинта“.

Две бесплатне пројекције овог филмског остварења из 1993. године заказане су за 17 и 19 часова у свечаној сали у Узун Мирковој 1.

Три карте за Холивуд је носталгична прича и драматична комедија која се дешава у руралној Југославији у време Кубанске ракетне кризе из 1962. године.

Прича говори о дечацима који су опчињени магијом седме уметности и који одлучују да из своје забите варошице побегну, ништа мање, него право у Холивуд.

У исто време локални полицајац еуфорично организује дочек маршала Тита, председника државе, а његови „строго контролисани“ грађани под утиском драматичних догађаја око Кубе почињу да се деле на два табора, решена да истерају до краја оно што неће успети Хрушчову и Кенедију...

Пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја.

Пројектом, који се спроводи у сарадњи Југословенске кинотеке и компаније „Вип мобајл“ и који тренутно обухвата десет филмских остварења, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 20. феб 2019, 14:36) - veljko živković [нерегистровани]

veljonius992

Сјајан филм. Ја сам Три карте за Холивуд гледао неколико пута на телевизији. Све похвале за остварење!
Нека диигитализована рестаурирација врати живот филмским материјалима, отклањате, оштећења, нечистоће, вратите изгубљене боје и даје још безброј могућности за унапређење и манипулацију дигиталним материјалом, с обзиром да је могуће сачувати знатно више информација из изворног материјала него што се то може постићи класичном фотографскохемијском методом.
Дигитализујте рестаурацију филмова, серија, ТВ Драма, позоришних представа и документарно-играних програма и серија за РТС као што су: "Песма са Кумбаре" редитеља Радоша Новаковића, "Невеснињска пушка" редитеља Жике Митровића, "Рој" редитеља Миодрага Миће Поповића, "Празник", "Поход", "Чедомир Илић", "Хроника Паланачког гробља", "Издданци из опаљеног грма", "Наше приредбе", Циклус "Београдске приче Симе Матавуља", "Карађорђева смрт", "Тимочка буна" "Балкански шпијун", "Бој на Косову" "Ни на небу, ни на земљи", "Зона Замфирова", "Знамените жене српске прошлости", "Косовски бој" "Велика Сеоба", "Јован Цвијић" и "Балкански ратови" редитеља Николе Лоренцина, "Петар II Петровић Његош" у режији Јелене Генчић, "Како засмејати господара", "Апис", "Вожд Карађорђе и Кнез Милош", "Ваљевска болница", "Колубарска битка" и многе друге!

(уторак, 19. феб 2019, 20:09) - DjL [нерегистровани]

Film

Sjajno ostvarenje. Za zadovoljstvom sam gledao više puta.