Милан Марић: Због улоге сам се угојио 20 килограма

Почео је у краткометражном филму „Четвртак“, а потом се нашао у „Мирису кише на Балкану“, „Нареднику“, „Сумњивом лицу“. Био је Гаврило Принцип, Вукан Немањић, руски писац Довлатов. На овогодишњем Филмском фестивалу у Берлину, глумац Милан Марић добио је награду за европску звезду у успону.

Добитник берлинског филмског признања, који је из публике добио аплауз и Кристијала Бејла, каже да сада осећа посебну врсту одговорности. „Добио сам награде и сада је право питање како радити даље. Награде обавезују. С једне стране то је лепо, а с друге стране, мораш још више да радиш“, рекао је млади глумац гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

 

Прошле године Милан Марић је у Москви проглашен најбољим младим глумцем. Због тумачења улоге руског писца Сергеја Довлатова у филму Довлатов, научио је руски језик за три месеца.

Један од највећих изазова за припрему те улоге био је и тај што је морао, како каже, да се угоји 20 килограма, што му је успело захваљујући одређеној комбинацији тренинга и начина исхране.

„Било ми је дивно да радим са редитељем Алексејем Германом. Специфични су били и услови у којима смо радили, то што нисам знао језик, а нисам у почетку ни знао ко је заправо Сергеј Довлатов. Првенствено ми је био циљ да успем да снимим до краја тај филм, да издржим. Константно сам путовао, долазио из Русије за Београд због представа...“, каже Марић.

За њега, како каже, уопште није било дивно искуство када је завршен филм видео на премијери:

„Одједном сам у Берлину, премијера је, не знам шта да очекујем, седим и гледам себе у главној улози. То је прилично трауматично искуство“, навео је глумац.

Милан Марић тренутно снима серију Државни службеник.

број коментара 0 Пошаљи коментар