На Фесту четири филма која су добила Оскара

Остварење „Зелена књига“ Питера Фарелија апсолутни је победник овогодишње доделе Оскара са три освојене статуете, а то остварење српска публика ће имати прилику да погледа 27. фебруара у Центру „Сава“, у оквиру 47. Феста.

Зелена књига проглашена је најбољим филмом на 91. додели признања Америчке филмске академије, Питер Фарели однео је награду за најбољи оригинални сценарио (уз Ника Ваљелонгу и Брајана Карија), а Махершала Али тријумфовао је у категорији најбољег споредног глумца као Дон Ширли, легендарни пијаниста који са својим неотесаним возачем из Бронкса креће на турнеју по америчком југу.

Филм ће на Фесту имати четири пројекције: 27. фебруара у 19 сати у Центру „Сава“, 28. фебруара у 17.30 у „Синеплексу“ у „Ушћу“, 2. марта у 18 часова у „Синеплексу“ у „Делта ситију“ и 3. марта у 15 сати у биоскопу „Фонтана“.

Оливија Колман награђена је као најбоља глумица захваљујући роли у филму Миљеница, који је отворио овогодишњи Фест, а остварење Јоргоса Лантимоса биће приказано данас од 19.30 биоскопу „Синегранд – Капитол парк Раковица“.

Реџина Кинг освојила је Оскара за најбољу споредну глумицу у филму Шапат улице Берија Џенкиса, у коме тумачи мајку главне јунакиње која се бори да ослободи свог неправедно заточеног вереника.

Овај филм ће на програму Феста бити данас у 17.30 у „Синеплексу“ у „Ушћу“, 26. фебруара у 19.30 у Југословенској кинотеци, 28. фебруара у 19.30 у „Синегранд – Капитол парк Раковица“.

Филм Човек из сенке (Vice) награђен је Оскаром за најбољу шминку.

Ово остварење говори о успону Дика Чејнија до места потпредседника Америке и једног од најмоћнијих људи света, а српска публика ће моћи да га погледа данас у 19 сати у Центру „Сава“, 26. фебруара у 14.30 у Југословенској кинотеци, 27. фебруара у 19 часова у „Фонтани“ и 28. фебруара у 19 сати у „Синеплексу“ у „Ушћу“.

број коментара 0 Пошаљи коментар