Премијера „Балканске међе“ 19. марта у Москви и Београду

Филм „Балканска међа“, који је инспирисан руским заузимањем аеродрома „Слатина“ у Приштини 12. јуна 1999. године, премијерно ће бити приказан 19. марта, истовремено у Београду и Москви. У биоскопе стиже два дана касније.

Ова акциона драма инспирисана истинитим догађајем, по мишљењу глумца и копродуцента филма, Милоша Биковића, је више наша прича но руска, али они су први одлучили да о томе направе филм и имали су могућности да то учине.

„Но, оно што је заиста важно, је да ће о овим догађајима сазнати људи у целом свету, јер на крилима те велике руске продукције која је заиста уложила много средстава да се оваква филмска прича исприча и Србија ће добити једну могућност, једну платформу да исприча о тим догађајима на Балкану из једног другачијег угла и на другачији начин од онога како је то на Западу приказивано у последњих 20 година“, наглашава Биковић у Јутарњем дневнику.

Филм Балканска међа је инспирисан истинитим догађајем који је ауторима послужио као окосница око које су исплетена драматичне и трагичне приче јунака.

„У филму не треба тражити неку историјску веродостојност, иако је све то тако и могло да буде. Ми смо узели елементе тог историјског тренутка и њих смо сублимисали у једну тачку. Дакле, то су све неке ствари које су се дешавале, али не на тај начин, не на том месту, не у то време, али се јесу десиле“, објашњава познати глумац.

Партнер у продукцији филма Балканска међа је америчка компанија „20. век Фокс“, а дистрибутер за светска права је „Амадеус“ из Лондона, тако да је реално очекивати добру продају и дистрибуцију у свету.

„У Русији очекујемо јако добар пријем јер имамо подршку и федералних канала и најјачих дистрибутера, тако да мислим да овај филм има јако добре перспективе, поготово зато што је један визуелни спектакл произведен по светским стандардима“, закључује главни глумац и копродуцент филма, Милош Биковић, на крају гостовања у Јутарњем дневнику.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 09. мар 2019, 19:02) - anonymousherceg Novi [нерегистровани]

Bratska ljubav

Jedva čekam da se film prikaže u Herceg Novom i uopšte Crnoj Gori jer se tamo kažnjava novčano bilo kakvo negativno pominjanje nato sile.

(субота, 09. мар 2019, 14:38) - Чеда [нерегистровани]

Супер прича

Једва чекам да одгледам филм, свака част Милошу што је успео да приближи сценарио филма реалним догађајима на Космету 1999.године.

(субота, 09. мар 2019, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Milose

Koliko sam cuo film je odlican a produkcija vehunska.Napokon i malo istine o NATO bombardovanju Srbije 1999.god.i stradanju srpskog naroda.Naravno da ovaj film nece"razgaliti"dusu ovima sa zapada.Oni bi najradije da nam kolektivno izbrisu pamcenje o NATO bombardovanju.Ipak nece da moze.