„Уништитељка“ од 2. маја на редовном биоскопском репертоару

Са Феста у редовну биоскопску дистрибуцију 2. маја долази још један филмски хит – „Уништитељка“ са Никол Кидман у главној улози.

Уништитељка је у својој сржи филм о суочавању са сопственим грешкама и доношењу храбрих одлука преузимањем одговорности за учињене поступке.

У новом криминалистичком трилеру Карин Кусаме, једна обележена новчаницау покреће искусну детективку полиције Лос Анђелеса, Ерин Бел, коју тумачи Никол Кидман, на опасно путовање у потрагу за убицом и вођом банде.

Сусрет са члановима банде, којој је и сама некада припадала као агент ФБИ-а на тајном задатаку, а који се катастрофално завршио, подсетиће је на тешке емоционалне и физичке трауме које је преживела. Посебно болне су успомене на Криса, кога тумачи Себастијан Стен, партнера из ФБИ-а са којим је имала страсну романсу.

„Уништитељка има за циљ да открије све врсте првобитних 'уништитеља' - новца, похлепе, глади - али ће, такође, открити подмукле елементе сећања, порицања и неумољиву пролазност времена. Док се деструктивни друштвени импулси чине да су достигли врхунац апокалипсе, необична воља појединца да саботира самог себе је оно што сматрам привлачним и људским за истраживање.

Као сведоци самоуништења Ерин Бел, присиљени смо да се суочимо са нашим личним ‘уништитељима'. На самом крају она плаћа ужасну цену за своје искупљење, али га бар проналази. Публика доживљава спиралу жаљења и срама, који даје снагу њеној одисеји повратка у прошлост, али и сведочи херојском путовању морално компромитованог лика, жене која на крају одлучује да исправи погрешно по сваку цену“, наглашава редитељка филма, Карин Кусама, позната по филмовима Позив, Еон Флукс и Боксерка.

број коментара 0 Пошаљи коментар