У петој сезони, „Војна академија“ ће бити „увојниченија“

Министарство одбране и Радио-телевизија Србије потписали су уговор о заједничкој реализацији пројекта и наставку снимања пете сезоне популарне игране серије „Војна академија“.

Прва клапа снимања нових десет епизода заказана је за 14. мај.

„Ово је серија која је значајна за РТС, ми ову серију сматрамо као део нашег друштвено-одговорног посла и друштвено-одговорног понашања. Очекујем да ће и овај, пети наставак серијала, бити гледан као и сви они претходни, и да ће имати највећу гледаност управо код публике од 13 до 20 и нешто година, јер суштински њима и јесте намењена та серија", рекао је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

„Серијом се промовишу позитивне вредности пре света, а то су верност отаџбини, то је храброст, човечност, другарство, солидарност. Мислим да ће овај серијал бити узбудљивији чак од претходна четири, јер ћемо видети у њему драматизацију извршења неких специјалних војничких задатака и овај серијал ће бити увојниченији него претходна четири, а то ће бити само додатни квалитет", изјавио је пуковник Михаило Зоговић.

Истичући задовољство због успешне сарадње на снимању серије Војна академија, која између Министарства одбране, РТС-а и продукцијске куће „Нира про" траје већ осам година, пуковник Зоговић се осврнуо на темеље добре сарадње, пре свега са РТС-ом, како на информативном и едукативном, тако и на забавном плану.

Према његовим речима, о томе најбоље сведочи рекордна гледаност свих заједничких пројеката ових институција.

За пети серијал Војне академије, пуковник Зоговић каже да ће бити „увојниченији“ од претходна четири, што ће допринети додатном квалитету.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 27. авг 2019, 23:03) - Ester [нерегистровани]

Bravo

Svaka čast za nastavak vojne akademije. Bilo bi lepo da ima bar 20 sezona a možda i više. Samo mi je žao što niste vratili Bisu i Lakija ali nadam se da ćete u nekoj sezoni i njih vratiti. Mnogo nas bi volelo saznati šta se desilo sa njima...

(субота, 01. јун 2019, 13:29) - anonymous [нерегистровани]

Bravo za seriju

Mnogo mi je drago sto se snima nastavak. Neka tako bude i ubuduce. Serija je za svaku pohvalu. Nemojte prekidati snimanje. Hocemo jos, hocemo jos ......

(уторак, 07. мај 2019, 09:09) - anonymous [нерегистровани]

A i krajnje je vreme došlo da bude Uvojničena!

Čisto da se ispoštuje naslov Vojna.
Ovo do sada je bilo dobro, prva i druga serija super! Samo što naslov Vojna nije baš bio prikladan, više bi odgovaralo Ljubavna Akademija.
Predpostavljam da su roditelji ubeđivali decu da upišu Vojnu akademiju više sa motivacijom Daj pre će da se uda/oženi!

(уторак, 07. мај 2019, 08:59) - anonymous [нерегистровани]

Serija

"Vojnici" iz vremena kada je Djordje Balasevic sluzio vojni rok,to je bilo uzivanje gledati,smejati se povremenim "iskakanjima" iz okvira ondasnjeg PS-a ili pravila sluzbe,ali je serija,bar za mene vrh."Vojna Akademija"moze da prodje danasnjim generacijama,jer vise se ne sluzi vojni rok,tako da neko ko gleda seriju nema "materijal" za poredjenje.I moram da pohvalim danasnje devojke,jer imaju vise petlje od ovih danasnjih "muskaraca",vise njih sluzi dobrovoljno vojni rok.Svaka cast devojke!