Студентски филмови у Комбанк дворани

Нова генерација студената режије Факултета драмских уметности у Београду представиће вечерас своје филмове пред београдском публиком. Почетак пројекције је у 20 часова и 30 минута у Комбанк дворани а улаз је бесплатан.

Они су генерација чије идеје и таленат можемо да гледамо у виду кратког филма. За своја остварења већ добијају похвале на факултету, али и ван њега, а о томе говори и бројност публике на њиховој првој пројекцији.

„Седам јако различитих филмова, веома ентузијастичних, веома амбициозних, по темама различитих, тако да за свакога има по нешто. Од комедије, љубавно социјалне драме. Жанрови су различити као и теме. Били смо вођени тиме, рекао нам је један професор тако, да треба да пунимо сале, тако да мислим да смо послушали и да нисмо разочарали професора, а и публику“рекла је Доротеја Ковачевић, студенткиња Факултета драмских уметности.

„Почетна идеја филма је била шта би било када би два идиота почела да пљачкају трећег идиота, наравно било би смешно, десиле би се разне непланиране ствари“, рекао је Давид Јовановић, студент Факултета драмских уметности.

Цео филм је смештен у једној соби, и сад тај мушкарац проживљава кризу средњих година, суочава се са раскидом са својом млађом девојком.

„Инспирација за филм је дошла из једне емисије где је старији господин био убеђен да све зна и критиковао је старију генерацију. Желео сам да се позабавим тим фрустрацијама које мушкарац тог доба проживљава и зашто је толико незадовољан младима“, напоменуо је Синиша Цветић, студент Факултета драмских уметности.

број коментара 0 Пошаљи коментар