Занимљиво путовање кроз шангајски Филмски град

Филм Хајрудина Крвавца „Валтер брани Сарајево“, са Велимиром Батом Живојиновићем у главној улози добро је познат кинеској публици. У то се у Филмском граду у Шангају уверила и новинарка РТС-а, Сунчица Максимовић. Од 1990. године до данас, у овом студију је снимљено више од 100 кинеских филмова и серија.

Када вам кажу да долазите у шангајски филмски студио, помислите да долазите у један студио, а заправо стижете у цео град. Студио је толико велики да се овде можете возити трамвајем или рикшама. Тачније, морате, уколико желите да релативно брзо обиђете све.

Вожња трамвајем углавном траје десетак минута. Занимљива је и углавном нема довољно места да сви путници седну, али се за тих десетак минута обиђе тек петина овог комплекса.

Филски центар се простире на површини од 43 хектара. Изграђено је око 150 зграда искључиво за снимање серија и филмова, а запослено је у филмског граду око хиљаду људи.

Крећући се улицама могу се сретсти популарни кинески глумци који се припремају или су у току снимања.

Када сазнају да долазимо из Србије, углавном не пропуштају прилику да помену како су више од једном гледали филм Валтер брани Сарајево.

Овај комплекс је изузетно занимљив и велика је туристичка атракција, тако да је посету потребно заказати бар недељу дана унапред.

број коментара 0 Пошаљи коментар