Саво Туфегчић: Шта ставиш у главу можеш и да добијеш

Редитељ Саво Туфегџић рођен је у Јужноафричкој републици, а први пут је у Србију дошао пре десетак година. Аутор је низа документарних и играних филмова, инспирисаних родним крајем, а филм „Светци,Саво и Србија“ биће премијерно приказан на „Белдоксу“.

Редитељ од 2010.године Србију редовно посећује, упознаје свој народ и обилази знаменитости.

Снимио је филм Светци Саво и Србија који ће бити приказан на Белдоксу.
„Филм је прича о фамилији, о презимену, покушао сам да разумем себе, кроз познавање фамилије. Један део филма је о томе, а други део приче је о Србији“, рекао је редитељ.

Почео сам да долазим у Србију и нисам знао шта ме овде чека, нисам знао да причам српски, обилазио сам Србију и гледао како народ живи“, напомиње редитељ.

Занимао се за филм и позориште од ране младости, а са 23 године водио је театарску компанију „Црно сунце“ у Јоханесбургу. Писао је представе и драме, које је и режирао.

Режирао је позоришне предсаве, документарне и игране филмове, који обрађују борбу против апартхејда.

Правећи паралелу између живота у Србији и Јужноафричкој републици каже:  „Живим у Кејптауну, најлепшем месту на свету, али живот у Србији је бољи. Пуно народа у Србији не разуме једну ствар, то је слобода. Живот је леп и шта ставиш у главу, можеш да добијеш“, рекао јередитељ Саво Туфегчић.

број коментара 0 Пошаљи коментар