Радован Вујовић, од војника до инспектора

Глумац Радован Вујовић има 34 године и иза себе две годишње награде Југословенског драмског позоришта, награду за најбољег младог глумца, „Цар Константин“ у Нишу, и једну за лепоту говора. Ангажован је у серијама РТС-а „Пет“, „Корени“, „Краљ Петар Први“, „Војна академија“.

Гостујући у Београдској хроници, Вујовић је рекао да се, имајући у виду разноликост ликова које тумачи, труди да то богатство карактера што верније прикаже.

„Трудио сам се да у свакој улози нађем нешто другачије, неку црту карактера која је баш специфична за тај лик. Не би требало да буду слични неки модерни инспектор и војник из рата“, рекао је Вујовић.

Додаје да је можда већи изазов играти савремене ликове јер, како каже, сви могу да провере „да ли то ваља или не“.

„Мени лично је теже то савремено, не знам зашто... Некако кад су те реченице обичне, које ми изговарамо сваки дан, теже је негде ту провући ту глуму“, искрен је глумац.

Вујовић каже да нема одговор на питање избора када је реч о позоришту, серији или филму.

„То је тешко питање на које немам одговор. Глума пред камером и у позоришту су за мене две потпуно различите дисциплине које захтевају различита глумачка средства. Потпуно је другачије. Позориште је ствар тренутка, где ви изађете, у том тренутку се дешава жива ствар, представа, сарадња са публиком, са колегама, нека енергија ту кружи и то је један, да кажем, спринт од два сата. А снимање је опет маратон. Ту треба из дана у дан долазити, да будете концентрисани у правом тренутку када се снима сцена или кадар, средства су друкчија, глуми се пред камером, све је интимније“, објаснио је Вујовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар