„Војна академија“ – прилика да се покаже како се живи у Војсци Србије

На Војном аеродрому у Батајници почело је снимање пете сезоне „Војне академије“, једне од најпопуларнијих серија у протеклој деценији.

Почетком 2012. године, прву епизоду серије о животу и школовању на Војној академији гледало је рекордних два милиона и две стотине хиљада гледалаца. До сада је учествовало 250 глумаца и више хиљада војника и статиста, а јунаци серије постали су омиљени, нарочито млађој публици.

„Лик Мирка Клисуре се много година развија, колико се ја развијам као глумац, тако се и он развија као карактер. Мислим да је важно што смо ми узор младим генерацијама, а нису то неки други људи који нису заслужили“, рекао је глумац Иван Михаиловић.

У свакој сезони стасавају млади глумци који тумаче нове кадете. Уз Павла Менсура и Јовану Миловановић, дебитује и Ђорђе Крећа који игра лик Ћире.

Првој клапи присуствовали су и министар одбране и генерални директор РТС-а. 

„Ово је сјајна прилика да покажемо како се живи у Војсци Србије, да се представимо оној најмлађој генерацији, да се представимо свима који су заинтересовани за наш живот, за наш рад и уосталом, Војска Србије је институција која чува оне традиционалне, темељне вредности“, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

„Од пет серијала у последње четири године смо снимили три, гледаност је изузетна и оно што нас највише радује то је да серију, пре свега, гледају млади људи, између 13 и 20 година“, рекао је генерални директор РТС-а, Драган Бујошевић.

Емитовање Војне академије 5 на нашем програму, очекује се током пролећа следеће године.

број коментара 0 Пошаљи коментар