Редитељ Ерик Лавен гост Београда и Фестивала француског филма

Од 28. маја до 1. јуна у Комбанк дворани одржаће се новоосновани Фестивал француског филма. Гост фестивала биће француски редитељ Ерик Лавен чији ће филм „Без филтера” отворити овај филмски догађај.

Ерик Лавен познати је аутор комерцијалних француских комедија које окупљају најпознатије француске глумце.

Каријеру је започео на телевизији, пишући сценарија за најчувенију пародију вести Les guignols de l'info на „Каналу +“. Писао је и сценарио за најуспешнији ситком из 2000. године, серију „Х“ с глумцем Џамелом Дебузом.

Године 2008. снима свој први дугометражни филм, Полтергej, пародију на чувени хорор филм Полтергајст. Након тога ниже филмове који доживљавају велики успех код француске публике.

Његово остварење Без филтера прати причу Беатрис, која са породицом прославља објављивање своје књиге: она прича о несрећи која је задесила њеног мужа Фредерика. Иако је постао слеп он је забаван и заводљив, потпуно непредвидљив. Међутим ова књига постаје интересантна и групи њихових познаника јер, иако је Беатрис изменила имена, сваки њихов пријатељ покушава да пронађе себе у описаним ликовима.

Домаћа публика на Фестивалу француског филма имаће прилике да види и остварења са овогодишњег Канског фестивала, филм Лака девојка (Une Fille Facile/An Easy Girl) редитељке Ребеке Злотовски као и филм Сибил (Sibyl) редитељке Жистин Триет, који ће бити приказан последње вечери Фестивала француског филма, 1. јуна.
 
У главном програму биће приказан и документарац, последњи филм редитељке Ањес Варде (Varda By Agnes) који је премијеру имао је на Берлиналу ове године. 

Међу осталим филмовима на фестивалу ће бити приказана и остварења Јаово путовање (Yao) редитеља Филипа Годоа, Казанова, последња љубав (Casanova, Last Love) редитеља Беноа Жакоа, Осећам се добро (I Feel Good) редитеља Беноа Делепина и Густава Кервена, 15 минута рата (L'intervention/15 Minutes Of War) редитеља Фреда Гривоа.

Поред главног програма од 28. маја до 1. јуна у Комбанк дворани биће приказана и ретроспектива филмова редитељке Ањес Варде.

Улазнице се могу купити на благајни Комбанк дворане. Цене карата су 400 динара по пројекцији у оквиру главног програма, а за филмове Ањес Варде цена ће бити симболичних 100 динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар