Никола Пејаковић добио признање за најбољег глумца на Фестивалу у Берлину

Сценариста и један од главних глумаца серије и филма „Месо“, Никола Пејаковић, проглашен је за најбољег глумца 4. Фестивала филмова југоисточне Европе који је од 23. до 26. маја одржан у Берлину.

Жири састављен од младих уметника, редитеља и сценариста одлучио је да у категорији „Најбољи глумац“ награду додели управо Николи Кољи Пејаковићу, истичући како је његова улога оставила снажан утисак на њих, а да је филм урезао „дубоке трагове и у њихово месо“. 

„Његова глума заправо одскаче од свеукупне таме којом филм одише и заслепљује нас својом лакоћом, али и комбинацијом смирености и напетости. Утисак, који је оставила Николина вештина да овај комплексни лик оживи, мора бити поштован, и зато смо одлучили да га наградимо титулом најбољег глумца“, наведено је у одлуци жирија који чине Ханис Багашов, Гледис Бица, Елизабет Корн и Мариа Витанова.

Филм „Месо“ већ дуго осваја међународну публику на бројним фестивалима у Европи, САД и Канади, а сценариста Никола Пејаковић истиче да, иако није реч о првој награди за ово остварење, увек је добро изнова схватити како се рад наших уметника цени и ван граница Балкана.

„Филмски пројекат 'Месо' заиста живи свој фестивалски живот, и након бројних награда увек ме обрадују оваква признања. Иако је овог пута реч о категорији за најбољег глумца, заслуге припадају целој екипи. Верујем да ће публика позитивно реаговати и на наставак наше приче, коју доносимо кроз серију „Кости“ – други део бањалучке трилогије“, рекао је Пејаковић.

Већ два месеца трају снимања серије „Кости“, која са истим продуцентским тимом наставља да прича причу о Бањалуци. Као и „Месо“, режију новог дела трилогије потписује Саша Хајдуковић, сценарио Никола Пејаковић, продукцију Бранкица Јанковић, уз директоре фотографија Сашу Петковића и Драгана Радетића.

Серија „Кости" ради се у копродукцији Радио-телевизије Србије и „Босонога продукције“ из Бањалуке.  

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 01. јун 2019, 07:12) - anonymous [нерегистровани]

Sve najbolje

Gledala sam seriju, koja je sjajna, te ova nagrada nije iznenadjenje, potpuno je zasluzena. Zajedno sa "Korenima" i 'Jutrom cps' najbolja ostvarenja u 2018.

(петак, 31. мај 2019, 19:25) - Ranko [нерегистровани]

Čestitke Nikoli i ekipi...

Nikoli i ekipi sve čestitke, lijepo je pročitati vijesti o uspjehu naše kulture i kulturnih djelatnika...
Može se slobodno reći da kultura nema granica, a nekultura je uvijek odlika prije svega nesposobnosti društva ( nacije) da se izbori sa društvenim korovom...

(петак, 31. мај 2019, 19:01) - anonymous [нерегистровани]

Браво Коља!

Свака част за награду, заслужено, а Месо сам са задовољством гледао - и филм и серија су били одлични.

(петак, 31. мај 2019, 18:56) - Кад сам на свет овај пао [нерегистровани]

Браво Коља!

Браво Коља!