Миодраг Радоњић о „Јужном ветру“: Свет криминала приказујемо на највернији начин

Почело је снимање наставка филма „Јужни ветар“, као и 14 епизода које ће бити емитоване на РТС-у. Филм који му претходи, је за мање од месец дана видело пола милона гледалаца. Глумац Миодраг Радоњић, осим што тумачи улогу Баће, уједно је и копродуцент филма.

Јужни ветар је као акциони трилер а Радоњић сматра да је тематика, којом се бави наставак филма, недостајала на домаћој филмској сцени.

„Што се тиче теме, мислим да је то нешто што је код нас у принципу фалило, да се неко озбиљно бави темом мафије, да то не буде банално. Ја сам после успеха филма био стварно изненађен, сви су били изненађени успехом у комерцијалном смислу“, рекао је Радоњић, гостујући у Београдској хроници.

Додао је да се екипа која је радила на филму, трудила да свет криминала прикаже на највернији начин.

„Ти јунаци колико год да су шармантни, они су кажњени и тако ће бити и у наставницима тако да, некако смо се трудили да, вођени редитељем Милошем Аврамовићем, тај свет прикажемо на један најистинитији могући начин који ми познајемо“, истакао је Миодраг Радоњић.

Говорећи о припремама за улоге, позоришним или филмским, Радоњић каже да тада увек има „неку референцу из живота“.

„Мени је то значајно, то је неки мој механизам, поред неких ствари које су занатске, али ми је увек важно да знам ко је тај човек, и онда ти некако буде лакше“, објаснио је млади глумац и најавио да се, са колегом Милошем Биковићем, припрема за снимање романтичне комедије Хотел Београд.

број коментара 0 Пошаљи коментар