Авантуре из Папуе Нове Гвинеје у првој епизоди новог серијала „Свет на длану“ на РТС-у

Једна од најомиљенијих путописних емисија, овог лета се враћа на ТВ екране. Од 21. јуна, „завртите глобус“ и откријте тајне Патагоније, Шри Ланке или Исланда у премијерним епизодама серијала „Свет на длану“.

Емитовање првих емисија серијала Свет на длану почело пре скоро 30 година. 

Ентузијазам, воља и жеља за путовањима, аутора серијала Слободана Мићића, као резултат нам доносе нове епизоде, од којих се прва емитује у петак, 21. јуна на Првом програму РТС-а.

„Ми смо то снимали задњих пет до седам година отприлике. Сад иде серијал који ће се емитовати током целог лета а после ће можда бити и реприза“, рекао је Мићић гостујући у Јутарњем програму.

Папуа Нова Гвинеја је дестинација одабрана за прву епизоду новог серијала где су, како каже Слободан, људи јако љубазни.

„Ја мислим да је то једно од најегзотичнијих путовања која сам ја обишао, да је то нешто, што не може неког да не одушеви, само треба мало храбрости. То је једна земља, потпуно дивља, да се разумемо, огромна је, близу Аустралије, нема путева... Ми смо једним малим авионом ишли са једног краја на други, слетали на ливаду и били смо у правој правцатој џунгли, где људи живе врло примитивно...“, прича Мићић о свом искуству са путовања.

Исланд, Куба, Патагонија, Шри Ланка, Аљаска...  то су све места које је екипа серијала посетила снимајући материјал за нове епизоде Света на длану.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 21. јун 2019, 13:40) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Mogli ste napisati i vreme kada pocinje.