Иза њих крије се Наташин глас

Позајмљивање гласова у играним и цртаним филмовима за глумце представља посебан изазов. Како би дочарали ликове не могу да користе тело и гестикулацију, већ само глас. Наташа Балог у томе има искуства и ужива када уђе у студио за синхронизацију. Можемо је слушати у играном филму „Делфин Берни“.

Наташа Балог је глумила у бројним филмовима и серијама – Мирис кише на Балкану, Јесен стиже, Дуњо моја, Клип, Убице мог оца, Жигосани у рекету. Појављује и у споту Дејана Цукића за песму Права љубав. Наташи, међутим, изазов и задовољство представља синхронизација цртаних и играних филмова.

У филму Делфин Берни има једну од главних улога. „У питању је играни филм, леп и породични филм у ком брат и сестра покушавају свог другара делфина да спасе и боре се да се од тог дела острва где се друже са животињама не направи забавни парк, јер би се станиште животиња угрозило“, испричала је Наташа Балог гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Истиче да је синхронизација посебан изазов, јер у дочаравању ликова не могу да помогну гестикулација и тело.

„Зато је врло захтевно и захтева прецизну говорну радњу, да тачно знамо шта ћемо да кажемо, шта нам је циљ те реченице. Пошто се дуго бавим овим послом, мени је то забава. Када уђем у студио мени је то нека врста релаксације“, каже Наташа.

У цртаним филмовима се често синхронизују гласови деце и животиња и тада са позајмљивањем гласова може да се игра. У играном филму је нешто другачије.

„Овде, у синхронизацији играног филма, потребно је да сведемо глас, да не звучи намештено, већ природно. То је теже него у цртаном филму“, рекла је Наташа Балог којој су узори били Вера Чукић и Никола Симић.

Наташа Симић, иначе, игра у Позоришту на Теразијама. Прва улога била јој је у Чикагу, а затим је глумила у Маратонци трче почасни круг и у Зони Замфировој. У току су припреме и за једну нову представу која ће премијерно бити играна у октобру.

број коментара 0 Пошаљи коментар