Словеначки кандидат за „Оскара" у Србији

Београдска и новосадска публика од 10. децембра има прилику да види филм словеначког редитеља Винка Модерндорфера „Пејзаж бр. 2". У остварењу које је словеначки кандидат за „Оскара" запажене улоге имају и српски глумци Слободан Ћустић и Наташа Нинковић.

Остварење сценаристе и редитеља Винка Модерндорфера „Пејзаж бр. 2", које је и словеначки кандидат за „Оскара", од 10. децембра приказује се у биоскопу „Колосеј" у Београду и Културном центру „Нови Сад".  

У Мондерндорферовом остварењу „Пејзаж бр. 2", који је премијеру у Србији имао на овогодишњем ФЕСТ-у, играју српски глумци Слободан Ћустић и Наташа Нинковић, уз колеге из Словеније Марка Мандића, Јанеза Хочевара, Барбару Церар и Мају Мартину Мерљак.

Филм прати причу Сергеја и Полде који проваљују у кућу високог функционера Титове владе да би украли познату слику 'Пејзаж бр. 2'.

Без очевог знања, Сергеј пљачка његов сеф узимајући новац и документа. Тајни агент трага за провалницима и документом који би могао дискредитовати официра.

Филм су продуцирали словеначке куће „Форум", „Делириум", РТВ Словенија, „ВПК", „Словеначки филмски фонд", као и „Филмски центар Србије".

број коментара 0 Пошаљи коментар