Турска национална телевизија снима у Београду

Екипа Турске националне радио–телевизије TRT World ових дана борави у Београду како би снимила серију прилога о култури нашег града за популарну емисију "Showcase".

Гледаоци овог програма биће у прилици да сазнају о богатој колекцији Музеја савремене уметности као и како теку припреме за велику изложбу Марине Абрамович која ће бити најзначајнији културни догађај у Београду у овој години.

Чуће причу о нашем највећем научнику Николи Тесли и благу које се чува у Музеју Николе Тесле, затим о концепту надавно одржаног уметничког фестивала „Дев9т“ у Старој циглани, а уз сликовиту репортажу о београдској уличној уметности и пројекту Belgrade Street Art, ту је и прича о покрету Партизанових навијача ГТР – Гробарски треш романтизам.
 
TRT World је први турски интернационални канал на енглеском језику који је доступан у више од 260 милиона домаћинстава и који гледа око 1,2 милијарде гледалаца у преко 190 земаља широм света, међу којима је и растући број онлајн корисника који направе стотине хиљада прегледа на интернету.

Емисија Showcase бави се културом и уметношћу и поркива читав спектар тема: од музеја, позоришта, музике, литературе, преко архитектуре, моде и дизајна па све до историјског наслеђа и старих заната.
 
Организатори доласка Турске националне радио-телевизије су Туристичка организација Београда и Туристичка организација Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар