Пулски фестивал затвара филм „ОЛИВЕРових 70“

Филмски фестивал у Пули одржава се од 13. до 21. јула, а његово 66. издање биће у знаку биографија историјских личности о којима су снимљени играни филмови.

Документарни филм о музичкој легенди Оливеру Драгојевићу „ОЛИВЕРових 70 – Мала прича о великом музичару и његовом последњем концерту“ премијерно ће бити приказан 21. јула, у пулској Арени, уочи прве годишњице смрти.

Редитељи филма су Бранко Дракулић и Леа Деклева, а филм је настао из материјала снимљених уочи и током слављеничког концерта у Загребу „ОЛИВЕРових 70“ са загребачком филхармонијом.

Кроз филм публику води сам Оливер уз његов досад најинтимнији интервју док ће његови сарадници приближити публици скромног и јединственог Оливера.

Током живота, Оливер Драгојевић је био додирљив за сваког поклоника, отворен за сарадњу са колегама, увек спреман за нове пројекте.

У богатој 50-годишњој музичкој каријери иза њега је 23 студијска албума, бројне компилације, награде струке и публике као и концерти у најпознатијим светским дворанама, као што су: њујоршки Карнеги хол, лондонски Ројал Алберт хол, париска Олимпија, Опера хаус у Сyднеју.

„Драго ми је да сам у животу имао прилику сарађивати са Оливером, жао ми је што нисмо успели да направимо више, поготово концерте у Сплиту, којима се радовао. Прегледајући снимке схватили смо да је и то мало материјала што имамо драгоцено, и да би то требало приказати Оливеровој публици“, рекао је продуцент филма Нено Дробњак.

На затварању Фестивала биће приказан документарни филм о Оливеру Драгојевићу, као и снимак концерта „ОЛИВЕРових 70“, из загребачке Арене, што је посебно изненађење.

број коментара 0 Пошаљи коментар