Близанци, а потпуно различити

Професора са елитног факултета брат близанац, узгајивач марихуане, на превару намами у родни град у Оклахоми и укључи у план да „преузме посао" од локалног криминалног боса.

„Влати траве" ("Leaves of Grass") је нови комични трилер Тима Блејка Нелсона, у којем главне улоге играју Едвард Нортон, Ричард Драјфус, Сузан Сарандон, Мелани Лински и Кери Расел.

Едвард Нортон у филму игра близанце, двојицу браће који су идентични по изгледу, али су по карактеру „суште супротности".

Један од браће, Бил, је професор филозофије на елитном Браун универзитету.

Он је речит, беспрекорно одевен и поносан на своју самоконтролу и отмено опхођење.

Други близанац Брејди је „мутан" тип, узгајивач марихуане прекривен тетоважама, не баш свеже обријан и подшишан и склон псовању.

Браћа се већ годинама нису видела, а углађени Бил не мари за породицу, па ни за мајку која је у старачком дому (Сузан Сарандон).

Брејди некако успе да Била на превару намами у њихов родни градић Литл Дикси у Оклахому, где га уплете у „мутне" послове, који га доводе у контакт са нарко босом јеврејског порекла (Ричард Драјфус) и мноштвом локалних криминалаца.

Једино што спречава Била да одмах напусти родно место је познанство са локалном песникињом и наставницом (игра је Кери Расел, најпознатија по насловној улози у серији „Фелисити").

И док јунаци филма непрекидно праве погрешне изборе, ситуација се све више компликује...

Комедију „Влати траве" режирао је Тим Блејк Нелсон (који је и глумац), чија су претходна редитељска остварења обрађивала далеко озбиљније теме: у филму "Eye of God" разматрао је постојање Бога, филм "O" је адаптација „Отела", смештена у средњошколско окружење, а у „Сивој зони" испитивао је свест Јевреја, који су у концентрационим камповима сарађивали са нацистима.

Његово последње дело, „Влати траве", није добило похвале попут претходних филмова, а критичари су сагласни да су ликови у филму приказани крајње стереотипно.

Премијера филма била је на Међународном филмском фестивалу у Торонту, а у биоскопима у САД „Влати траве" ће се појавити од 25. децембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар