Драгана Варагић: „Глума је посао који мора да се воли“

Хтела је да упише медицину, завршила три године новинарства а дипломирала глуму. Глумицу Драгану Варагић недавно смо гледали у РТС-овој серији „Пет“ и у филму „Шавови“. Сада се припрема за режирање у Српском народном позоришту и једну канадско-босанску копродукцију.

Део професионалног живота Драгане Варагић је везан за Канаду, где је живела 20 година. Рад на две удаљене локације и на два језика је, како каже, освежава.

Поредивши Канаду и Србију, Драгана је рекла да је у Канади другачија организација у позоришту, другачије финансирање, а приликом предавања, чиме се такође бави, користе се мало другачије технике и методе.

Специјализирала је Шекспира у Енглеској а магистрирала драму и режију на Универзитету у Торонту.

Данас, Драгана својим студентима каже да је глума посао који се воли, и да без тога не може да се ради. Мисли да је за сваког глумца јако важно да се усавршава.

„Та радозналост коју још увек имам мени је драгоцена у томе што радим, значи нешто мењам, нешто додајем. Важно ми је и доста ме занима шта се ради у другим деловима света, занима ме позориште њихово, начин предавања, нове технике глуме, врло сам радознала“, изјавила је Драгана.

Драгана Варагић је тренутно ангажована у представи Деведесете, у Народном позоришту у режији Егона Савина, а следеће године најављује, режираће у Српском народном позоришту.

У фази је припрема за пут у Сарајево, где ће снимати како каже једну канадско-босанску копродукцију.

број коментара 0 Пошаљи коментар