Анита Манчић за РТС: Рекли су ми да сам „сишла у народ“

Ових дана на РТС-у гледамо је у две различите улоге и две различите серије – „Делиријум тременс“ и „Пси лају, ветар носи“. Анита Манчић најмлађа је добитница награде „Жанка Стокић“, а има и пет Стеријиних награда. За гледаоце РТС-а открива шта значи када се за глумца каже да је „сишао у народ“.

Различите улоге у којима Анита Манчић бриљира на ТВ екранима изнова изненађују публику претходних дана. 

„Када глумац добије улогу, пошто се послови не дешавају истовремено, бар мени не, има приступ улози као и сваки пут. Игром случаја се десило да се серије поклапају, па и неке репризе па се стекне увид да је велика разлика између ликова“, објашњава глумица гостујући у Београдској хроници.

Многи се поистовећују са улогама које Манчићева тумачи.

„Мени је драго. Видим и по људима, као да су тек сад открили серијал Пси лају, ветар носи када је ушао у репризу. Кажу да се јако гледа наставак. Мени је мој пријатељ и колега Јагош Марковић рекао да сам и ја, као и моја колегиница Сека Саблић и још неке колегинице, да смо сишле у народ“, прича награђивана уметница и додаје да то значи да их људи препознају и да воле да их гледају.

Гошћа Београдске хронике истиче да јој сама популарност не значи много, али да је припадност коју осећа сматра привилегијом: „Заиста се лепо осећам, никад ништа непријатно нисам доживела, напротив“. 

Њен рад награђен је бројним признањима. Ипак, награда за улогу у представи Врата од стакла ју је изненадила.

„Кад бих играла Хамлета, а добро урадила посао, очекивала бих, то је тај капацитет улоге и негде очекујеш награду. Ова улога је тако написана да је више у позадини, као нека помоћ и изненадила сам се, здраво сам се изненадила јер имам утисак, мада мом утиску не треба веровати, да сам подршка“, истакла је Манчићева. 

Представу Док нас смрт не растави препоручује као једну од најбољих које се тренутно могу видети у Београду: „Стварно немам обичај да то говорим, али колеге са којима играм Мики Манојловић, Јасна Ђуричић и Јована Гавриловић, и Мира Фурлан која је писала текст, све се некако посебно десило“.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 12. окт 2019, 07:20) - anonymous [нерегистровани]

Jutarnji program

Vratite se na Internet.