Тарантину признање британских критичара

Највише номинација острвских филмских критичара за „Образовање" и „Пророка". На церемонији доделе награда у фебруару, Квентин Тарантино добиће признање „Дилис Пауел" за изузетан допринос филмској уметности.

Амерички режисер Квентин Тарантино добитник је награде „Дилис Пауел" коју додељује Лондонско удружење филмских критичара.

Режисер „Петпарачких прича", „Проклетника" и серијала „Кил Бил" награду за изузетан допринос кинематографији примиће на церемонији 18. фебруара у Лондону, објавио је Би-Би-Си.

„То је огромна част", изјавио је Тарантино. „Увек сам уживао да са филмским критичарима дискутујем о мом раду".

Највише номинација, седам, за награде лондонских критичара добио је британски филм „Образовање"("An Education").

Главна глумица тог остварења, Кери Малиган, номинована је за глумицу године.

„Образовање" је „у игри" и за награду за најбољи британски филм, Алфред Молина за мушку епизодну улогу, Росамунд Пајк и Оливија Вилијамс за женску епизоду, а Ник Хорнби за сценарио.

Пет номинација, укључујући и ону за најбољи филм, добио је "Un prophète" („Пророк") Жака Одијара.

За то признање надметаће се са филмовима "The Hurt Locker", "Up in the Air" „Аватар" и „Бела трака".

Лондонско удружење критичара има више од 100 чланова из целе Велике Британије који пишу за дневне новине, часописе и сајтове.

Признање „Дилис Пауел" названо је по Елизабет Дилис Пауел, угледној британској филмској критичарки, новинарки и списатељици, а међу претходним добитницима су Хелен Мирен, Мајкл Кејн и Кристофер Ли.

број коментара 0 Пошаљи коментар