Џони Деп долази на Кустендорф

Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф одржаће се трећи пут од 13. до 19. јануара у Дрвенграду на Мокрој Гори. Оснивач и селектор, редитељ Емир Кустурица, најављује да ће главни гост Фестивала бити холивудска звезда Џони Деп.

Гост овогодишњег, трећег по реду Кустендорфа, који почиње 13. јануара у Дрвенграду, је познати глумац Џони Деп. Емира Кустурицу и Џонија Депа везује старо пријатељство још од 1993. када су снимали "Сан о Аризони" - филм који ће са "Едвардом Маказоруким" и "Донијем Браском" бити приказан на Кустендорф фестивалу.

На Кустуричин позив, Деп је био гост ФЕСТ-а пре 17 година, када је са "Партибрејкерсима" свирао у СКЦ-у. Славни амерички глумац и српски редитељ поново ће сарађивати у новом Кустуричином пројекту "Седам пријатеља Панча Виље и Жена са шест прстију".

Деп, познат по томе да ради са редитељима које поштује и бира филмове који су права уметност - од комерцијалних прича попут "Пирата са Кариба" до искључиво арт филмова као што је "Мртав човек", улогу Панча Виље прихватио је без читања сценарија.

Као и претходних година, окосницу Кустендорф фестивала чиниће млади филмски аутори и њихова дела.

За награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје, такмичиће се 28 филмова из 18 земаља.

Фестивал ће представити избор најбољих ауторских филмова из Кана, Берлина и Венеције од новог Џармушовог остварења "Границе контроле", преко "Соул кичен" Фатиха Акина до филма прослављеног палестинског редитеља Елије Сулејмана.

Оригиналној фестивалској атмосфери допринеће и музички програм селектора Нелета Карајлића.

Уз "Ноу смоукинг", наступиће аустријска група "Глобал Кринер", турска певачица "Ајнур", састав "Рубља" из Русије, квартер Владе Маричића и Арткор гудачи из Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 23. дец 2009, 00:25) - anonymous [нерегистровани]

:)

Svaka cast Kusturici! On je nas najbolji ambasador:)