Пирати воле „Звездане стазе"

Сај-фај остварење које приказује авантуре младог капетана Кирка и његове посаде је на првом месту „пиратске листе" са 11 милиона илегалних преузимања са Интернета.

Страховања студија „Парамаунт" су се обистинила: „Звездане стазе" су највише пиратизован филм у 2009. години, судећи према новом извештају.

Још у октобру, челник студија Фредерик Хантсбери је известио америчку Федералну комисију за комуникације да су „Звездане стазе" постале тражена роба у пиратским круговима.

Према новим подацима блога "TorrentFreak", специјализованог за праћење новости о размени датотека преко Интернета, „Звездане стазе" су преузете са „светске мреже" око 11 милиона пута ове године и тако надмашиле други наставак „Трансформерса", који је преузет више од 10,6 милиона пута.

Два првопласирана филма на овој листи су такође имала и запажену гледаност у биоскопима.

На трећем месту је „Рокенрола" Гаја Ричија, који је био много неуспешнији од два сај-фај филма са врха листе, јер је у биоскопима широм света зарадио мање од 26 милиона долара.

Иако се за „Вулверин", четврти део серијала „Екс-мен", сумњало да је врло тражен на пиратском тржишту, овај филм заузима тек девето место са 7,2 милиона преузимања.

Нешто раније овог месеца, ФБИ је оптужио извесног Гилберта Санчеза из Бронкса за кршење федералног закона о интелектуалној својини, јер је овај филм о суперхеројима на Интернет поставио прошлог пролећа и тако омогућио илегално преузимање.

На четвртом месту је „Мамурлук у Вегасу", „Сумрак" је пети, следе „Дистрикт 9", нови наставак Харија Потера, осми је "State of Play", а десети је "Knowing".

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. дец 2009, 19:33) - Igor [нерегистровани]

I ja

Zao mi je sto ima tako malo bioskopa u nasoj zemlji. Bez obzira sto sam sve te filmove skinuo, verujte mi, sve bi ih gledao i u bioskopu da imam gde, tek gledajuci ovako filmove sve vise volim bioskop....

(четвртак, 24. дец 2009, 17:47) - anonymous [нерегистровани]

takodje

i ja sam bio menju vama svima

(четвртак, 24. дец 2009, 17:04) - Mirko Šabac [нерегистровани]

piratebay

živela piraterija....

(четвртак, 24. дец 2009, 15:58) - blaster [нерегистровани]

pirat

evo i ja

(четвртак, 24. дец 2009, 15:54) - Marchelius [нерегистровани]

:)

Vala i ja... Ponosno da se ukljucim u celu pricu

(четвртак, 24. дец 2009, 13:55) - anonymous [нерегистровани]

Piraterija

I ja jedan od tih 11 miliona...