„Ванредне мере" за спас деце

Инспирисана невероватном истинитом причом, драма „Ванредне мере" ("Extraordinary Measures") приказује напоре оца, који очајнички покушава да спасе своју децу, оболелу од ретке генетске болести. У главним улогама Брендан Фрејзер, Харисон Форд и Кери Расел.

Џон Кроули (Брендан Фрејзер из филмова „Мумија" и „Ђорђе из Џунгле") пореклом је из радничке класе. Након дугогодишњег напорног рада, коначно је остварио успех у пословном свету Америке.

Иако је посвећен послу, Џон има и срећан породични живот: има прелепу супругу Ајлин (Кери Расел, која игра насловну улогу у серији „Фелисити") и троје деце.

И таман када се чини да је његова каријера на незаустављивој узлазној путањи, Џон је приморан да напусти посао када се утврди да двоје његове деце, Меган и Патрик, имају смртоносну болест.

Уз Ајлинину подршку, Џон се удружује са бриљантним, али непризнатим специјалистом др Робертом Стоунхилом (Харисон Форд).

Они заједно оснивају биотехнолошку компанију, како би успели да на време пронађу лек и спасу Меган и Патрика.

Док неконвенционални др Стоунхил неуморно ради како би доказао истинитост теорија, које су од њега начиниле црну овцу медицинске заједнице, између ова два човека се ствара снажна веза.

Заједно, они се боре против медицинског и пословног естаблишмента, као и против времена.

У последњем тренутку, када се чини да су стигли до решења, однос између Џона Кроулија и др Стоунхила биће тестиран, а исход ће одлучити судбину Џонове деце...

Сценарио за филм написао је Роберт Нелсон Џејкобс, на основу књиге „Лек" Гите Ананд, добитнице награде Пулицер.

Премијера остварења заказана је за 22. јануар у САД.

број коментара 0 Пошаљи коментар