Први играни филм Андријане Стојковић

Према роману Славољуба Станковића редитељка Андријана Стојковић почела је снимање свог првог дугометражног играног филма "The Box". У „озбиљној комедији и драми са елементима апсурда" улоге ће тумачити млади глумац Иван Ђорђевић, Горан Радаковић, Срђан Тодоровић и други.

Награђивана млада редитељка кратких документараца Андријана Стојковић почела је снимање свог првог дугометражног играног филма "The Box" (Кутија), према истоименом роману Славољуба Станковића.

„Филм је базиран на истинитим догађајима из 1992. године, а лик писца био је инспирација за главног протагонисту", рекла је редитељка, која је сценарио писала заједно са Станковићем.

Прича прати доживљаје три момка из Београда који уочи увођења санкција хонорарно раде за једну холандску компанију на паковању ствари дипломата који напуштају Србију.

Момци желе да зараде да би остварили своје снове - један да сними рок албум, други да плати студије, трећи да путује по свету са спортским тимом за који навија. У међувремену, људи одлазе из Србије и они остају сами, изоловани од света.

Тридесеттрогодишња редитељка најавила да ће филм бити „озбиљна комедија и драма са елементима апсурда".

Према речима аутора књиге, наслов носи и симболику.

„'Бокс' је прва реч при сваком послу паковања. Радећи за стране амбасаде лично сам пренео милион кутија, а онда нам се десило и паковање целе земље у неку врсту кутије", објаснио је Станковић.

Главна улога поверена је младом глумцу Ивану Ђорђевићу, власника фирме за паковање тумачиће Горан Радаковић, а музичког продуцента Срђан Тодоровић. Екипа ће покушати да ангажује и стране глумце за улоге запослених у амбасадама.

Радаковић је и продуцент филма, чија је прва клапа била пре два дана у Земуну.

Током припреме филма, сценарио је добио неколико престижних европских награда за развој пројекта (фонд "Hubert Bals" - Холандија, фестивал у Котбусу - Немачка), као и подршку на конкурсу Министарства културе и Филмског центра Србије.

Музику за филм компоновала је група познатих београдских музичара: Милорад Ристић Мики (Даркњоод дуб), Владимир Коларић Коле (Велики презир), Дејан Утвар (Казна за уши, Аутопарк) и Никола Берчек Буби (Аутопарк). Продуцент је био Борис Младеновић (Јарболи).

Директор фотографије је Душан Јоксимовић, а сценограф Ненад Параносић.

број коментара 0 Пошаљи коментар