Омаж Бернштајну оркестра „Музикон“ сутра у ДОБ-у

Камерни оркестар „Музикон“ одржаће сутра концерт у Дому омладине Београда посвећен стваралаштву Леонарда Бернштајна и композитора који су утицали на његов рад и формирали га као једну од најзначајнијих музичких фигура у 20. веку.

Амерички композитор, диригент и професор Леонард Бернштајн, рођен пре једног века, својим радом је отворио врата класичној музици широм света, створивши неисцрпну заоставштину за све њене обожаватеље, а важност његовог стваралаштва предмет је истраживања већ деценијама.

Сутрашњи концерт представља омаж оригиналној и несвакидашњој личности која је годинама представљала и промовисала највеће домете класичне музике широм света.

Програм је подељен у три дела.

За први део одабрана су дела великог пријатеља и узора Леонарда Бернштајна, Арона Копланда, као и Џорџа Гершвина, међу којима је и Рапсодија у плавом у аранжману за камерни оркестар, омиљено и често извођено дело током Бернштајнове каријере.

Други део концерта посвећен је једном од најрепрезентативнијих дела Бернштајновог стваралаштва, мјузиклу Приче са западне стране, током којег ће посетиоци имати прилику да чују најрепрезентативније оркестарске одломке.

Трећи део је везан за утицај Бернштајна, као великог професора и промотера квалитетне музике, на музичку заједницу и његову блискост са џезом, па је завршница концерта посвећена џез стандардима у извођењу камерног оркестра и трија Милоша Бранисављевића.

Камерни оркестар „Музикон“ је нови уметнички мултимедијални састав из Београда, који промовише квалитет, изврсност и креативност, са посебним освртом на оригиналну промоцију и еманципацију свих аспеката концертног извођаштва.

Поред класичног репертоара „Музикон“ развија и изводи специфичне пројекте уз коришћење интерактивног дизајна и нових технологија.

Улазнице су у продаји на Благајни ДОБ-а по цени од 300 динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар