Коља спотом најавио нови албум

Гитариста и певач Никола Пејаковић-Коља објавио је данас сингл и спот „Сваку ноћ је исти мрак“, као најаву новог албума „4 прста“ који ће почетком лета на на це-деу објавити промотерска кућа „Лонг плеј“.

„Времена се мењају, али проблеми остају исти. И увек су исти. Мрак је увек мрак, зло је увек зло. Пред нама увек иста одлука – или вера или вечера. Остало су нијансе...“, каже Коља о песми Сваку ноћ је исти мрак.

Спот је у режији Петра Пашића прошле године снимљен у чувеном хотелу „Бристол“ у Београду, јер је, објашњава Коља, „задржао изглед и шмек неког прошлог времена, има патину и визуелно је био занимљив“.

Сваку ноћ је исти мрак је једна од само две нумере на новом албуму на којима свира стари Кољин пратећи бенд „Гробовласници“ (гитара Воја Аралица, клавир Иван Алексијевић, бубањ Дејан Момчиловић, бас Никола Усановић и акустична гитара Дарио Гајић). 

Осталих 17 песама албума 4 прста Коља је снимио са бендом у нешто другачијој постави, а спот симболички кроз призоре ручка показује присност која је владала у односу Коље и „Гробовласника“.

„Па бенд је завереничка ствар. Прича о некој врсти љубави и заједништва кроз музику. Ручак за столом, као нека породица, добра је слика и објашњава тај однос. Мој бенд више не носи име 'Гробовласници', нити 'Смак Белог дугмета'. Ово је релативно нова постава и окупљена је око новог албума који се зове – 4 прста. Тако да би, ако би се тражило име, могли назвати Коља и '4 прста'“, каже Коља.

Први наступ са новом поставом бенда Коља ће имати 22. јуна на „Арсенал фесту“ у Крагујевцу.

број коментара 0 Пошаљи коментар