Нови датум концерта „Александрова“ и видео-порука за Београђане

Концерт Ансамбла Црвене армије „Александров“ биће одржан у суботу, 23. јуна, што је дан раније него што је претходно најављено, саопштио је организатор ЦЕБЕФ. Наступ чувеног руског ансамбла је бесплатан, и почиње у 20:30 часова на платоу испред Храма Светог Саве.

Биће то први пут да Академски ансамбл песама и игара Руске армије „Александров“ наступа пред београдском публиком под отвореним небом са јединственом сценографијом, и то у пуном саставу који броји 112 чланова. Такав наступ на отвореном, који ће укључити хор, оркестар и балет, никада до сада није одржан у Србији.

Хор ансамбла Александров један је од најбољих светских мушких хорова, а плесна група ансамбла са својим хитрим и енергичним нумерама на сцени са поносом одржава висину кореографске уметности својствену ансаблу Александров. У његовом јединственом оркестру успешно се сливају руски народни инструменти - домре, балалајке и хармонике са дрвеним и бронзаним дувачким инструментима.

Ансамбл Александров одржао је свој први наступ 12. октобра 1928. у Централном дому Црвене армије, а већ средином тридесетих био је чувен и ван граница Русије.

Ове године ансамбл обележава 90 година постојања, а у целом свету поистовећују га са познатим именима као што су Бољшој театар, Ермитаж, Третјаковска галерија, Алмазни фонд московског Кремља.

На сцени испред Храма Светог Саве наступиће 50 чланова хора, 30 чланова оркестра, четири солисте и 26 играча, под вођством два диригента.

Једноипочасовни спектакл који ће руски хор приредити Београђанима и гостима града још једна је потврда пријатељства два народа, а чланови ансамбла су путем видео поруке позвали становнике Београда на концерт.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 15. јун 2018, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

Победничке партизанске песме

и руску народну музику увек је велико задовољство и радост слушати и певати са нашом словенском руском браћом!

(петак, 15. јун 2018, 14:25) - Sasa [нерегистровани]

Postovani

Draga braco,sa nestrpljenjem vas ocekujemo ! Dobro nam dosliiii !