„Тестамент“ отвара наредни „Арсенал“

Америчке треш метал легенде „Тестамент“ прво су познато име „Арсенал феста 09“, који ће бити одржан од 19. до 22. јуна 2019. године у Крагујевцу.

„Арсенал 09“ је прво издање фестивала које ће трајати четири дана, уместо досадашња три, а „Тестамент“, познат по метал хитовима као што су More Than Meets The Eye, Native Blood, Return To Serenity или The Pale King, наступа прве вечери 19. јуна на Главној бини.

Један од најпознатијих и најутицајнијих америчких треш метал бендова, „Тестамент“ већ преко три деценије доследно испоручује неукаљан, неспутан и несаломив метал у његовој најчистијем облику, без компромиса или било каквог знака успоравања, на низу култних албума, од The Legacy (1987) и Practice What You Preach (1989) до The Gathering (1999) и The Formation Of Damnation (2008). Након хваљеног Dark Roots Of Earth (2012), стигао је последњи албум Brotherhood Of The Snake (2016), на коме је бенд показао зубе више него икада до сада.

Певач Чак Били истиче да код „Тестамента“, од почетка до данас, важи начело „право у главу“.

„На 'Тестамент' гледам исто као и кад смо почињали. Срећан сам што ово радимо преко 30 година. Много нам то значи. И једноставно настављамо овако и даље“, каже Чак Били.

Комплет улазница за сва четири дана кошта 1.800 динара током предновогодишње претпродаје, која почиње од 7. децембра и траје до 31. децембра, преко мреже „Евентим“, а у Крагујевцу у Дому омладине Крагујевца, билетарници Дечјег позоришта и у „Да Гама тревелу“.

„Арсенал фест“ се традиционално одржава крајем јуна у Крагујевцу. Главна бина се налази у „Кнежевом арсеналу“, фантастичном простору на отвореном унутар некадашње фабрике муниције из 19. века, оближња „Гарден бина“ је у дрвећем наткривеној „Заставиној башти“, док је „Експлозив ди-џеј бина“ смештена у „Чаурницу“, рустичну зграду у којој је снимана пре неку годину ТВ серија Титаник.

На „Арсеналу“ су у претходних осам година наступали „Антракс“ (Anthrax), „Тивери корпорејшон“ (Thievery Corporation), „Морчиба“ (Morcheeba), „Сканк Ананси“ (Skunk Anansie), „Баскокс“ (Buzzcocks), „Тој долс“ (Toy Dolls), „Килс“ (The Kills), „Едиторс“ (Editors), „Ентер шикари“ (Enter Shikari), „Ејжијан даб фаундејшон“ (Asian Dub Foundation), Марки Рамоун, „Смак“, Бајага и „Инструктори“, „Партибрејкерс“, „Хладно пиво“, „Гоблини“, Џибони...

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2018, 22:30) - anon [нерегистровани]

urotsukidoji

Konacno ovaj bend u Srbiji, u srcu Sumadije!!!Sjajna vest!

(четвртак, 06. дец 2018, 22:08) - anonymous [нерегистровани]

Ne zanima me nijedan drugi ucesnik arsenal festivala, samo njihov nastup bi gledao. To je bend koji je itekako dobar, nemaju nijedan los album, svi su jaki.

U svakom slucaju, nek su oni dobrodosli kod nas i ako bog da sviraju svake godine.