Гала концерт за крај „Гитар арта“

Вечерас се у београдској Комбанк дворани затвара фестивал „Гитар арт“. Под називом „Вече Хоакина Родрига“ – гала концерт изводи филхармонија „Банатул“ из Румуније.

Гости из Темишвара први пут ће наступити у Београду, а уз њих ће наступити солисти Војин Коцић, Ема Капор, Александер Свете, Мароје Брчић, Зоран Крајишник и Немања Остојић. 

Публика ће имати прилику да чује три најпопуларнија концерта за гитару и оркестар Хоакина Родрига. Филхармонија „Банатул“ основана је 1947. године и деценијама обогаћује уметнички живот града Темишвара.

Од самог почетка, симфонијски концерти су покривали широк спектар репертоара, од барока до савремене музике, са важним местом за промоцију румунске музике. 

Вечерашњи концерт је завршница јубиларног 20. фестивала „Гитар арт“, музичке манифестације која у Београд доводи изузетне музичаре са репутацијом светских звезда.

Овогодишњи фестивал је у главном програму публици понудио концерте неколико важних протагониста. Најбољи фламенко гитариста данашњице, Висенте Амиго отворио је фестивал а виртуозност су показали и стари знанци београдске публике „Розенберг трио“.

Још један угођај на фестивалу, београдској публици је понудила фадо звезда Кармињо а Влатко Стефановски и Мирослав Тадић, на концерту су представили богатство балканског музичког наслеђа на виртоузан начин и најавили снимање наставка култног албума Крушево.

број коментара 0 Пошаљи коментар