Исланд ће бити кажњен због палестинске заставе на „Евросонгу“?

Из Израелског јавног сервиса, који је преносио финале Песме Евровизије, саопштено је да би организатори могли да казне исландске учеснике „због неовлашћеног приказивања палестинских застава“.

У току преноса суботњег финала такмичења за најбољу песму Европе, чланови еклектик-панк састава „Хатари“ подигли су шалове са палестинским заставама. 

Певач Клеменс Никуласон Ханиган показао је руком знак „V за победу“, а многи у Тел Авиву су на то одговорили повицима негодовања, преноси Ројтерс.

„Исланђани ће очигледно бити кажњени од стране Европске радиодифузне уније (ЕБУ), која заиста није толерантна према онима који крше правила“, изјавио је за Инет ТВ Елдад Кобленз, извршни директор израелске јавне телевизије Кан.

Правила ЕБУ дозвољавају дисквалификацију такмичара који се не придржавају захтева да музичко такмичење буде „неполитички догађај“.

На питање које су потенцијалне казне, портпарол ЕБУ је рекао да су у прошлости за кршење правила примењиване финансијске санкције.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 19. мај 2019, 19:53) - anonymous [нерегистровани]

Bila je zastava "Kosova" prošle godine Na Evroviziji

pa nikom ništa. Palestinska zastava je priznata u Ujedinjenim nacijama.

(недеља, 19. мај 2019, 19:50) - anonymous [нерегистровани]

Opet dvostruki standardi

Koliko je puta politika umjesala prste pa niko nije bio kaznjen? Ruskinja nije mogla ucestvovati zbog Ukrajine, a Ukrajinci su zabranili svom kandidatu ucesce zbog stava o Rusiji? I jesu kaznili Ukrajinu, nisu?!

(недеља, 19. мај 2019, 19:32) - anonymous [нерегистровани]

..

...dok mi moramo da trpimo zastavu kosova na svecanosti povodom pobede u I svetskom ratu u Francuskoj.

(недеља, 19. мај 2019, 18:35) - anonymous 1950 [нерегистровани]

Evrovizija

Svaka čast pojedinim učesnicima ali ostalo je bila parada dekadencije i kiča.
Možda smo pristrasni ali Nevena je pokazala svima svoje glasovne mogućnosti.